Ev Yapımı Hamburger
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 35dk
Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Ekmek için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta ( sarısı üzerine )
- 3 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık sıvı yağ
- Susam
Köftesi için;
- 400 gr kıyma
- 1 yumurta
- 1 tane kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 kaşık galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar, kırmızıbiber
Garnitür olarak;
- 5-6 yaprak marul
- 1 tane iri soğan
- 1-2 tane domates
- Cheddar peyniri
- Ketçap, mayonez
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar.Bugün lezzetli mi lezzetli hazırlardan sadece sağlık yönüyle farklı olan mis gibi bir hamburger tarifi vermek istiyorum. Yapımı da son derece kolayİlk olarak hamburger ekmeğini yaparak başlıyoruz. Bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım ılık olmasına da dikkat edelim. Maya ve şekeri de içine katıp karıştıralım. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Tuzunu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. üzerine bir streç film örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.Köftesi için kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkalım. Diğer malzemelerini de ekleyip yoğuralım ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Mayalanan ekmek hamurundan portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. üzerine elimizle bastırıp inceltelim ve tepsiye dizelim. Bu şekilde 15-20 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Bu süre sonunda üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımını sürüp susamı nı atalım ve fırına verelim. Altı üstü kızarana dek pişirelim.Buzdolabına koyduğumuz köftemizi çıkarıp doğrama tahtası üzerinde şekil verelim. Az yağ koyduğumuz teflon tavada arkalı önlü pişirelim. Ocaktan almadan önce her bir köftenin üzerine 1 dilim cheddar peyniri koyalım. Biraz erimeye başlayınca ocaktan alalım. Soğan ve domates i ince yuvarlak bir şekilde dilimleyelim. Soğuyan ekmeğimizi ortadan keselim. Marul, domates, soğan, köfte ve ketçap mayonez şeklinde arasına yerleştirelim. Patates kızartması ile servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder