Ev Yapımı Lahmacun
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
İçi:
- 500 gr kıyma
- 2 büyük soğan
- 2 orta boy domates
- Yarım demet maydanoz
- 3 tane sivri biber
- Tuz
- İsteğe göre baharat
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı
İyi akşamlar sevgili nefis yemek tarifleri takipçileri. Bugün sizinle ailece keyifle yiyebileceğiniz ve çocukların da çok sevdiği lahmacun tarifi vereceğim benim ikizlerim keyifle yiyorlar. Öncelikle hamuru hazırlıyoruz çünkü kabarması için dinlendirmemiz gerekiyor. Ilık süt, ılık su, şeker ,sıvı yağ ,tuz ve maya karıştırılır. Sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu sırada iç malzemesi hazırlanır. Ben soğan ,biber, domates ve maydanozu blendırdan geçiriyorum. Ve bu malzeme kıyma ile karıştırılır. Tuz ve istenirse baharat eklenerek karıştırılır. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılır ve tezgahın üstü unlanarak çok kalın ya da çok ince olmayacak şekilde hamur açılır. Fındık lahmacundan biraz daha büyük oluyor. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine diziler üzerine her tarafına gelecek şekilde kıymalı harç yayılır. 180 dereceye ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirilir.
Herkese afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder