Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 Su Bardağı Erişte
  • 500 gr ıspanak
  • 150 gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Kase Kaşar peyniri
  • 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Su (Haşlamak için)

Üzeri için;

  • Kaşar Peyniri

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı

Erişteyi sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu iyice süzelim ve kenarda bekletelim. Ispanakları güzelce temizleyip doğrayalım ve sıcak suda haşlayıp suyunu iyice sıkalım.**Ispanağın ve eriştenin kesinlikle suyu kalmaması gerekiyor.

Sıvı yağda yemeklik olarak doğradığımız soğanı yumuşayıncaya kadar pişirip kıymayı koyalım iki üç dakika kavurduktan sonra salçayı baharatları tuzu döküp biraz soteledikten sonra içine ıspanağı dökelim bir iki dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.**Ispanağı soğutmamazın nedeni içine koyacağımız kaşar peynirinin erimemesi için.

Derin kabın içinde ıspanağı ve erişteyi harmanlayıp kaşar peynirini dökelim ve tekrar karıştırarak yağlamış olduğumuz fırın kabının içine döküp eşit şekilde yayalım ve üzerine kaşar peynirini serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 180°de kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis edip lezzet mi lezzetli yemeği afiyetle yiyebilirsiniz.

Yapacak Olanlara Kolay Gelsin Afiyet olsun ✋

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz