Güveçte Beşamel Soslu Tavuk
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüsü
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet orta boy yeşil biber
- 7-8 adet orta boy mantar
- 1, 5 su bardağını dolduracak kadar konserve bezelye
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
Beşamel Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri İçin:
- Kaşar peyniri
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
Soğan, sarımsak, biberi, mantarı, ve tavuğu zeytinyağı ile soteleyelim daha sonra üzerine baharat ve tavuğu küp küp doğrayıp ilave edelim. Yaptığımız soteyi güveçlere paylaştıralım.şimdide beşamel sosu hazırlayalım: tere yağını eritip unu kavuralım üzerine sütü ilave edip koyulaşana kadar pişirelim.Ve sotenin üzerine 3 yemek kaşığı beşamel sostan koyalım. Onun üzerini de kaşar peyniri ile kapatıp bir fırın tepsisinin içine su koyalım güveçleri içine sıralayalım, ( fırın tepsisindeki su miktarı güvenlerin yarısına gelecek şekilde olsun. ) -Fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp sıcak şekilde servis edelimm.#AfiyetOlsun ツ
0 yorum:
Yorum Gönder