Haşhaşlı Sütlü İrmik Tatlısı
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 15dk
Haşhaşlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1. 5 su bardağı şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 100 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Çeyrek çay bardağından biraz az haşhaş
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- Ceviz
Haşhaşlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bir tencereye sütü ,şekeri, irmiği ve limon kabuğunu koyun göz göz olana kadar karıştırın .Ocaktan alın vanilyayı ,yağı, haşhaşı katın ve çırpın. Kalıbınızı soğuk sudan geçirin. Tatlıyı dökün dolapta 2- 3 saat dinlendirin kalıptan çıkarın üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sıkın cevizle süsleyin afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder