Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Hindistan Cevizli Kurabiye

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 20dk

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Yumurta beyazı
  • Aldığı kadar Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar bugün size bir arkadaşımdan aldığım kurabiye tarifini paylaşmak istiyorum.Yumurtanın beyazını ayırıyoruz kurabiyenin üstü için. Kalan malzemeyi bir kaba alıp üzerine unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ay şeklini veriyoruz. Hamurumuzu ilk önce ayırdığımız yumurta beyazına sonra hindistan cevizine bulayıp tepsiye diziyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Üzeri kızarmadan fırından çıkarıyoruz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz