Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

İki Renkli Yumuşak Pasta

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 45dk
  • Pişirme 35dk

İki Renkli Yumuşak Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağından Biraz Az Sıvı Yağ
  • 1, 5 Su Bardağı Süt
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2, 5 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao

İki Renkli Yumuşak Pasta Tarifi Yapılışı

Önce 3 yumurtamızı bir kaba kırarak bir süre çırpıyoruz. Sonra içine 1 subardağı şekerimizi koyuyoruz. İkisini de önce bir çırpıcı ile çırpıyoruz. Sonra malzemelerimize yazan miktar kadar sıvı yağı ve sütümüzü ekliyoruz. Tekrar önceki gibi çırpıcıyla karıştırıyoruz. İçine yazan miktar kadar unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek koyuyoruz. (Eğer un miktarı az gelirse yani kıvamı çok sıvı olursa un ekleyebilirsiniz. ) Üçünü de eledikten sonra tahta kaşık yardımıyla kenarlarındaki unlar kaybolana kadar karıştırıyoruz. Etrafındaki unlar kaybolduktan sonra çırpıcıyla bir kez daha üzerinden karıştırıyoruz. Topak kalmamasına dikkat edelim. Sonra karışımımızın birazını bir küçük kaba boşaltıyoruz. Fazla boşaltmamaya dikkat edelim. Kaba boşalttığımız karışımın içine yazan miktar kadar kakao ekliyoruz. Bana bu kadar yetiyor ama daha koyu bir renk ve tat istiyorsanız daha fazla ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı. Kaba koyduğumuz kakaoyu yine bir tahta kaşık yardımı ile azıcık süt ekleyerek, rengi iyice koyulaşana ve sarı yer kalmayana kadar topak bırakmayarak karıştırıyoruz. İki karışımda hazır olunca önce biri sonra diğeri sırasını izleyerek yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. Bu her fırın için farklı olabileceği için üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz. Kürdan kontrolü yapabilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz