Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

İşkembe Tadında Terbiyeli Etli Çorba

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 35dk

İşkembe Tadında Terbiyeli Etli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak haşlanmış didilmiş et
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 kaşık un
  • 6-7 bardak su (etin suyundan da olur)
  • 3 dış sarımsak
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 kaşık sirke
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık yoğurt

İşkembe Tadında Terbiyeli Etli Çorba Tarifi Yapılışı

Tereyağı tencereye konur. Eriyene kadar karıştırılır. Un konur, pembeleşene kadar kavrulur. Ardından sıcak su azar azar konur. 5 dk kaynatılır. Ardından et konur. Sarımsak ezilir konur. 10 dk kanar. Diğer taraftan bir kaseye sos malzemeleri konur. Biraz su eklenir cıvısın diye. Sonra yavaş yavaş tencereye dökülür. Telle iyice çırpılır. 10 dk daha kaynasın. Çorbamız hazır afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz