Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Islak Kurabiye

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker ve pudra şekeri karışımı
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3-3, 5 su bardağı un

Şerbet için;

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

Önce şerbeti hazırlayınız. Toz şeker ve pudra şekeri karışımını, vanilyayı, kabartma tozunu, sıvı yağı, yumurtayı, kakaoyu, margarini derin bir kapta karıştırıp, daha sonra unu ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz. Küçük yuvarlak şekil verdikten sonra, kuru tepside 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. (çok çatlamamasına dikkat ediniz) fırından aldıktan sonra birkaç dakika sıcağını bırakmasını bekleyin, ve ılık şerbete teker teker batırıp 10-15 saniye tuttuktan sonra alınız, afiyet olsun! :)

Dileyen üzerine pişmeden önce fındık yerleştirebilir, yahut piştikten sonra, hindistan cevizi, küçük parçalara ayrılmış ceviz, antep fıstığı ve fındık ile süsleyebilir.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz