Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Ispanaklı Çörek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Ispanaklı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ

Arasına serpmek için;

  • 1 kg ıspanak
  • İsterseniz soğan, yumurta.(Ben koymadm)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı Çörek Tarifi Yapılışı

Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 30-40 dakika mayalandırın. Ispanakları yıkayın, doğrayın. Tuz dökün üzerine yoğurur gibi sıkın tekrar yıkayın, suyunu sıkın az yada kavurun. Daha sonra mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler yapın, açabildiğiniz kadar açın. Üzerine bir sofra bezi serin. Daha sonra üzerine yağ gezdirin, her yeri yağlansın. Birazda eliniz ile açın, ıspanağı orta kısmına dizin yada serpiştirin. Sofra bezinin bir ucunu kaldırın rulo olsun. Elinizle biraz yuvarlayın ve burma baklava gibi burun, tepsiye dizin. Hepsini yaptıktan sonra zamanınız varsa 1 saat tepside mayalandırın. Ben mayalandırmadım .Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısınmış fırında kontrollü pişirin. Altı üstü kızarınca fırından alın, üzerine bir bez örtün. 5-10 dakika dinlendirin ve daha sonra servis edebilrisiniz. Afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz