Ispanaklı El Açması Börek
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
İç malzemesi;
- Ispanak
- 2 adet soğan
- 1 parça kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Aralara sürmek için;
- 1 paket eritilmiş margarin
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Ispanakları bir güzel ayıklayıp yıkayın, doğrayın soğanları da küp küp doğrayın tavaya yağı alın önce soğanı pembeleşinceye kadar kavurun, ardından 1 parça kıymayı da atıp kavurun, daha sonra ıspanakları atın kavurun baharatlarını atıp ocağın altını kapatın.İç harcımız soğuyana kadar hamuru hazırlayın.4 su bardağı una, 2 su bardağı su koyun, 2 çay kaşığı tuz katıp yoğurun.
Böreği açmak için de biraz un gerekli.Hamuru 4 ayrı bezeye ayırın ince bir şekilde açın, ortadan ikiye kesin 6 parçaya kesin erittiğiniz margarinden sürün, iç harcından koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyin, fırına verin. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder