Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Ispanaklı El Açması Börek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz

İç malzemesi;

  • Ispanak
  • 2 adet soğan
  • 1 parça kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Aralara sürmek için;

  • 1 paket eritilmiş margarin

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Ispanakları bir güzel ayıklayıp yıkayın, doğrayın soğanları da küp küp doğrayın tavaya yağı alın önce soğanı pembeleşinceye kadar kavurun, ardından 1 parça kıymayı da atıp kavurun, daha sonra ıspanakları atın kavurun baharatlarını atıp ocağın altını kapatın.İç harcımız soğuyana kadar hamuru hazırlayın.4 su bardağı una, 2 su bardağı su koyun, 2 çay kaşığı tuz katıp yoğurun.

Böreği açmak için de biraz un gerekli.Hamuru 4 ayrı bezeye ayırın ince bir şekilde açın, ortadan ikiye kesin 6 parçaya kesin erittiğiniz margarinden sürün, iç harcından koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyin, fırına verin. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz