Ispanaklı Gül Böreği
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 40dk
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
- 500 gr ıspanak
- 400 gr lor ve peynir karışık
- 1 kuru soğan veya 2-3dal taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası(arzuya göre)
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- Sıvı yağ
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar aranızda BÖREK sevmeyen var mıhele ki klasik ıspanaklı gül böreği. Pişmediği mutfak yoktur diye düşünüyorum. Kimi yoğurtlu kimi sodalı kimi ise sütlü sosla ıslatır yufkayı. Benim Gül Böreklerim
İlk olarak içini hazırlıyoruz bunu iki şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz kuru soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar yağ ve biber salçasıyla kavurarak kullanın veya çiğden de kullanabilirsiniz. Ben kavurmadan kullanacaksam taze soğanı tercih ediyorum. İnce doğranmış ıspanak, lor, tuz, ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz. Sos malzemelerini de bir kasede çırpın. Her bir yufkayı 4 parçaya kesiyoruz bir fırça yardımıyla sosu sürüp geniş tarafına iç malzemesini döşeyip sarıyoruz ve kendi etrafında dolayıp gül şekli veriyoruz. Hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzeri için olan malzemeleri bir kasede çırpıyoruz bu arada sosunuz artarsa onuda bu karışıma ilave edebilirsiniz. Karışımı böreklerin üzerine sürüp 180_ 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Yapacak olanlara KOLAY Gelsin
0 yorum:
Yorum Gönder