Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kadayıflı Baklava

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 30dk

Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet hazır baklava yufkası
  • 300 gr çiğ kadayıf
  • Ceviz 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 3 damla limon suyu

Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Soğumaya bırakın. 1. Yufkayı alıp resimdeki gibi geniş tarafın başından başlayarak çiğ kadayıfı ve cevizi uzunlamasına koyun. Rulo yapıp tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar. Tere yağını eritin. Kızmaya yakın sıvı yağ ekleyip altını kapatın. Pişmemiş hamurun üzerinde gezdirin. 180-200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. Çok çabuk pişiyor dikkat edin. Soğumuş şerbeti sıcak tatlıya döküp şerbeti çekmesini bekleyin. Toz fıstıkla süsleyin.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz