Kadayıflı Baklava
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet hazır baklava yufkası
- 300 gr çiğ kadayıf
- Ceviz 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Ceviz
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 2, 5 su bardağı şeker
- 3 damla limon suyu
Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Soğumaya bırakın. 1. Yufkayı alıp resimdeki gibi geniş tarafın başından başlayarak çiğ kadayıfı ve cevizi uzunlamasına koyun. Rulo yapıp tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar. Tere yağını eritin. Kızmaya yakın sıvı yağ ekleyip altını kapatın. Pişmemiş hamurun üzerinde gezdirin. 180-200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. Çok çabuk pişiyor dikkat edin. Soğumuş şerbeti sıcak tatlıya döküp şerbeti çekmesini bekleyin. Toz fıstıkla süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder