Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kahvaltıya Puf Puf Çörek (Yağ Çekmez -Kabartma Tozu İle)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Kahvaltıya Puf Puf Çörek (Yağ Çekmez -Kabartma Tozu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Ben ev yoğurdu kullandığım için yoğurdum hafif sıvı idi. Eğer katı yoğurt kullanırsanız yarım bardak yoğurt, 1 bardak su kullanabilirsiniz.

Kahvaltıya Puf Puf Çörek (Yağ Çekmez -Kabartma Tozu İle) Tarifi Yapılışı

Kahvaltı için, okuldan gelen çocuklarınıza veya misafirlerinize pişirebileceğiniz hızlıca hazırlanan bir çörek (pişi ) tarifi.

Yumurta, yoğurt ve suyu bir kaşık yardımı ile karıştırın. Üzerine 2 bardak un, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Yoğurun. Sonrasında 2 bardak un daha ekleyin, tekrar yoğurun. Bu sırada hamur elinize yapışacaktır. Çünkü hamurda sıvı yağ bulunmuyor. Elinize yapışan hamuru bir kaşık ile sıyırıp temizleyin. Hamura ilave edin.Sonrasında azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Unu eklerken hamurun üzerine değil, yan tarafına veya altına un serperseniz daha kolay kıvam verirsiniz. Ayrıca elinize yapışan hamuru tekrar kaşıkla sıyırabilirsiniz. Ele yapışmayan bir hamur olana dek un ilave etmeye devam edin. Ben 5. 5 su bardağı un ekledim. Hamurumuz hazır.Hamuru açacağınız zemine biraz un serpin. Portakaldan biraz büyük hamur parçası koparın ve zemine koyun. Hamurun üzerine de biraz un serpin. Merdane ile hamuru açın. Fakat dikkat edin çok ince açarsanız çörekler pişerken güzel kabarmıyor. Hani cam sebze kesim panosu var ya onun kalınlığında veya çay tabağının kalınlığından biraz fazla bir kalınlıkta olmalı. Yada yarım parmak kalınlığında.Açılan hamuru bir bardak yardımı ile yuvarlak kesin. Artan hamuru bir kenara alın. Tüm hamur bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Artan hamurları da toplayıp tekrar yoğurun ve onu da merdane ile açın. Tekrar hamur kalmasın diye bu sefer bıçak ile dikdörtgen veya dörtgen şekilde kesin.Patates kızarttığınız miktarda yağı kızartma tavasına dökün. Yağ güzelce kızınca hamurları ekleyin. Arkalı önlü kızartın. Puf puf kabarıyor ve yağ çekmiyor. Nefis oluyor. Tümünü kızartın sıcak sıcak yiyin. Peynirle ve çayla harika güzel oluyor.Afiyet olsun herkese.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz