Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 50dk

Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 .5 paket etimek
  • 1 litre + 1 bardak süt
  • 1 .5 bardak + 5 kaşık şeker
  • 6 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 kaşık tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krem şanti
  • Süsleme size kalmış ben hazır karamel sos ve fıstık kullandım.

Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

Öncelikle bir litre süt ,5 kaşık şeker ,altı kaşık un ,iki kaşık nişasta ile muhallebimizi hazırlıyoruz .Kıvam alınca tereyağ veya margarini ekleyip tekrar karıştırıyoruz en son vanilya koyup mikserden geçiriyoruz. Krem şantiyi 1 bardak sütle mikserden geçirip dolaba alıyoruz. Büyük kare borcama etimekleri sırası ile diziyoruz. Ve en sabır isteyen yere geldik bir buçuk bardak şekeri geniş bir tavada kısık ateşte karamelize olana kadar eritiyoruz topaklanmalar olacaktır aldırmayın. Kahverengi hal alınca 2 bardak suyu ilave edin ve şeker eriyene şerbet kaynayana kadar karıştırın ilk sıcağı geçince etimeklere eşit miktarda döküyoruz ve sonra muhallebiyi döküp soğumaya alıyoruz. Ilıyınca 1 saat buzdolabında bekletip kalıp halini almasını bekliyoruz. En son kremşantiyide sürüp üzerini süslüyoruz ben karamel ve fıstık kullandım arzuya göre değişir. 1 gün evvel yaparsanız daha iyi çekecek ve kalıp gibi çıkacaktır afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz