Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Karamel

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 10dk

Karamel Tarifi İçin Malzemeler

  • 180 gram şeker
  • 1 çay bardağı krema
  • 80 gram  tereyğı

Karamel Tarifi Yapılışı

Şekeri çelik tencerede kendi halinde karamel olasıya bekleyin. Şekerin hepsi eriyip karamel olduktan sonra birden kremayı dökün (dikkatli olun bu aşamada biri sıcak biri soğuk olunca birden donuyor ve sıcak oluyor), krema komple eriyince bu karışımı bir kaseye boşaltıp küp küp tereyağıyı da ekleyip sıcakken karıştırıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Dolapta soğuyunca donacak ve tam kıvamını bulacak. Kapalı bir cam kavonazda haftalarca saklayabilirsiniz. Kurabiye süslemesinde, keklerde tatlılarda kullanabilirsiniz.AFİYET OLSUN

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz