Karamel
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 10dk
Karamel Tarifi İçin Malzemeler
- 180 gram şeker
- 1 çay bardağı krema
- 80 gram tereyğı
Karamel Tarifi Yapılışı
Şekeri çelik tencerede kendi halinde karamel olasıya bekleyin. Şekerin hepsi eriyip karamel olduktan sonra birden kremayı dökün (dikkatli olun bu aşamada biri sıcak biri soğuk olunca birden donuyor ve sıcak oluyor), krema komple eriyince bu karışımı bir kaseye boşaltıp küp küp tereyağıyı da ekleyip sıcakken karıştırıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Dolapta soğuyunca donacak ve tam kıvamını bulacak. Kapalı bir cam kavonazda haftalarca saklayabilirsiniz. Kurabiye süslemesinde, keklerde tatlılarda kullanabilirsiniz.AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder