Karnabahar Oturtma (Tencerede)
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Karnabahar Oturtma (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 100 gr kıyma
- 2 kaşık sıvı yağ tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber
- Dereotu(sevmeyen koymayabilir) su
Karnabahar Oturtma (Tencerede) Tarifi Yapılışı
Karnabahar yaprakları temizlenip tencereye konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir. ( kokusunu alması için kimyon serpilir). Bir taşım kaynatılır sudan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Tencereye sıvı yağ konur önce soğan, sarımsak, biber kavrulur. Arkasından kıyma, salça eklenir. Baharatlarla tuzunu da koyup iyice pişirilir. Parçaladığımız karnabahar ve havuç üstüne oturtulur suyu ilave edip pişmeye bırakılır. Mis gibi yemeğimiz hazır Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder