Karnıbahar (Kıymalı) Yemeği
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Karnıbahar (Kıymalı) Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1adet orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 70_100 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 2_3 diş sarımsak
- 1 domates, 1 biber (yada domates konservesi)
- Tuz, arzuya göre baharat
Karnıbahar (Kıymalı) Yemeği Tarifi Yapılışı
Tencereye sıvı yağı koyup sırasıyla küp doğranan soğan, kıyma biraz kavrulur. Sonra havuç, sarımsak, domates sosumuz salça kavrulur, küçük parçalara ayırdığımız karnabahar da eklenerek biraz daha kavurduktan sonra sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder