Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Kastamonu Banduma

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 1 saat 30dk

Kastamonu Banduma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hindi eti
  • 15 adet yufka
  • 750 gr tereyağ

Yufka için;

  • 8-9 çorba kasesi un
  • Tuz
  • Su
  • 1 tane limon tuzu

Kastamonu Banduma Tarifi Yapılışı

Hindi etini parçalayıp azdan kavurarak üzerine 1 tüm soğan atarak düdüklüde 1-2 saat pişiriyoruz. O sırada hamuru yoğurup azdan kalın olcak şekilde yufkararımızı açıp pişiriyoruz ben yufkacıda kendim açtım onlar pişirdi sacım olmadığı için. Yufkaları önce 4e sonra 6ya bölüyoruz ve katlıyoruz bi poşette dinlendiriyoruz pişen hindi etini  ayırıyoruz tereyağı eritip yakıyoruz hindi suyunu altı yanarken katladığımız yufkalara banıp tepsiye diziyoruz. Üzerine tereyağ döküyoruz ve et serpiyoruz et bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz sıcak sıcak yanında kola veya ayranla afiyetle yiyoruz

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz