Kastamonu Banduma
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 1 saat 30dk
Kastamonu Banduma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet hindi eti
- 15 adet yufka
- 750 gr tereyağ
Yufka için;
- 8-9 çorba kasesi un
- Tuz
- Su
- 1 tane limon tuzu
Kastamonu Banduma Tarifi Yapılışı
Hindi etini parçalayıp azdan kavurarak üzerine 1 tüm soğan atarak düdüklüde 1-2 saat pişiriyoruz. O sırada hamuru yoğurup azdan kalın olcak şekilde yufkararımızı açıp pişiriyoruz ben yufkacıda kendim açtım onlar pişirdi sacım olmadığı için. Yufkaları önce 4e sonra 6ya bölüyoruz ve katlıyoruz bi poşette dinlendiriyoruz pişen hindi etini ayırıyoruz tereyağı eritip yakıyoruz hindi suyunu altı yanarken katladığımız yufkalara banıp tepsiye diziyoruz. Üzerine tereyağ döküyoruz ve et serpiyoruz et bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz sıcak sıcak yanında kola veya ayranla afiyetle yiyoruz
0 yorum:
Yorum Gönder