Kelle Paça Çorbası
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 1 saat
Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet temizlenmiş koyun kellesi
- 4 adet temizlenmiş koyun bacağı
- 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Tereyağ, pul biber, tuz, sirke
Kelle Paça Çorbası Tarifi Yapılışı
Temizlenmiş kelle ve ayakları düdüklü tencereye koyup üzerini kaplayacak kadar su koyduktan sonra 1 saat pişiriyoruz. Pişen kelle ve paçaları ayrı bi tepsiye alıp soğuduktan sonra etlerini didikliyoruz. Beyni dili ve yanak etini isteğinize göre ayrı yapabilirsiniz, herkes yemez yağlı olduğu için. Haşladığımız suyu kemik kırıntısı olmasın diye ayrı bir tencereye süzgeçten geçirerek koyuyoruz daha sonra didiklediğimiz etleri ve sumak ekşisini içerisine atıp, 15-20 dk kaynatıyoruz. Kaynarken bir tava içerisinde tereyağı salçayı ve pul biberi eritip kaynayan suya döküyoruz. Sarımsak ve sirkesini ister pişerken içerisine bırakın isterseniz kaselerinize koyun.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder