Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Kesme Muhallebi

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Süslemek için :

  • Hindistan cevizi

Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeleri tencereye koyup göz göz olup koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. İçini ıslattığımız ince uzun bardaklarımızın içine muhallebiyi dolduruyoruz. Yaklaşık 5 bardak doluyor. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kenarlarından bıçakla hafif ayırıp hava aldırıyoruz ve bardaktan çıkarıyoruz. 2 parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz ve Hindistan cevizine buluyoruz.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz