Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Köfteli Çorba (Supa Topcheta)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk

Köfteli Çorba (Supa Topcheta) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;

  • 100-150 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 fiske karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Un ( Bulamak İçin )

Çorba Malzemeleri ;

  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi İçin;

  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz

Köfteli Çorba (Supa Topcheta) Tarifi Yapılışı

Bulgaristan ( Göçmen Mutfağı) na ait çookk lezzetli mis gibi sıcacık vitaminli besleyici harika bir çorba tarifi vereceğim Asıl İsmi Супа топчета (Köfte Çorbası) çookkk harika miss miss Önce köftesi hazır edilir. Bir kaba kıyma, karabiber, tuz, kimyon ve 1 tatlı kaşığı un konulup kıyma yoğurulur. Misket şeklinde köfteler yapılır. Üzerine un serpilip içinde yuvarlanır ve köfteler iyice una bulanır.Rendelenmiş havuç tencereye alınır üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ konulup kavrulur. Sotelenip yumuşayan havuç üzerine rendelenmiş domates konulup suyunu çekene kadar kavrulur. Suyunu çekince 6 bardak su konulup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca pirinç ilave edilip karıştırılır. 2 dakika kaynatılıp köfteler eklenir ve kaynayınca kısık ateşte kapağı kapalı pirinç ve köfteler pişmeye bırakılır. (15-20 dk) Çorba pirincin nişastası ve köftelerin unu ile az koyulaşmış olacak. Kontrol edilir pişmişse altı kapatılır. Bir kapta terbiye malzemeleri pürüzsüz olana kadar çırpılır ve çorbadan kepçe ile alınıp terbiyesine konulup karıştırılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir karıştırılır. Altı açılıp 1 taşım kaynatılıp altı kapatılır.Biraz dinlendirildikten sonra servise hazırdır AFİYET OLSUN

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz