Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Köy Yufkalı Bulgur Pilavı

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 10dk

Köy Yufkalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı bulgur
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 6-7 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Su

Köy Yufkalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Biber ve domatesle küçük küçük doğrayın. Sırayla soğan, biber ve sonra domatesi kavurun. Salçaları ekleyip kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra üzerini geçecek kadar suyunu koyup pişmeye bırakın. Yaklaşık 10 dk kadar kısık ateşte hafif sulu olacak şekilde pişirin. Dinlenen pilavı köy yufkasına sararak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz