Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Kremalı Portakallı Tart Revani

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Kremalı Portakallı Tart Revani Tarifi İçin Malzemeler

Revani için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet portakalın kabuğu (beyaz kısımları alınmış)

Kreması için;

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 5 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Kremalı Portakallı Tart Revani Tarifi Yapılışı

❤Herkese Sağlıklı Mutlu Huzurlu Günler❤Sizlere herkesin bildiği ve çok sevdiği kremalı tart revaniyi hatırlatayım dedim birde benim tarifimle deneyin Revani için yumurta ve şeker iyice çırpılır ardından süt ,sıvı yağ eklenir çırpılır. Ardından irmik ,un ,kabartma tozu ,karbonat ,portakal kabuğu rendesi eklenir çırpılır.Margarinle yağlanmış kalıba dökülür. Benim kalıbın ölçüsü 30 cm.Eğer kalıbınız yoksa aynı ölçülerde borcam tepsi kullanabilirsiniz. İlla şekilli olmasına gerek yok düzde olsa olur 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Şerbeti için 2 su bardağı şeker ,2 su bardağı su ve bir portakal kabuğu dilimleri kaynamaya bırakılır. Kabuğun beyazı alınıp öyle yapılır.Revani piştikten sonra soğumaya bırakılır. Biraz ılık hale gelince şerbeti verilir. Şerbet ılıktan biraz sıcak olacak. Şerbeti çektikten sonra bir servis tabağına ters çevrilir.Krema için un, şeker ve süt tencereye alınır karıştırılır. Sonra ocağa alınır ve kremanın üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklenir. Ve revaninin çukur kısmına krema dökülür. Soğuması için buz dolabına kaldırılır. Sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz