Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kışlık Menemenli Bulgur Pilavı

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Kışlık Menemenli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • Sıvı yağ ve tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kışlık menemen
  • 1 .5 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber (acı severler için)
  • 1 .5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • (İsteğe bağlı yarım çay kaşığı kuru reyhan)

Kışlık Menemenli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Not; sıvı yağ ve tereyağını arzunuza göre ayarlayın. Kışlık menemen yoksa çeri domateste eklerseniz yine lezzetli olacaktır. Çok acı sevmiyor iseniz pul biber eklemeyin.

Önce küp küp doğranan soğanlar kısık ateşte az kavrulur ve ardından kışlık menemen salça ile eklenip tekrar bir süre kavrulur(menemen suyunu çeker). Bulguru ve pul biberi ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ekleyin ardından tuzu ayarlayıp tencere kapağını kapatın. İlk önce orta ateşte kaynatın daha sonra kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Ateşi kapatıp dinlenmeye bırakın. Bu arada eğer kurutulmuş reyhan baharatından eklemek isterseniz ki tavsiye ediyorum tam bu sırada eklemeniz gerekli. Pilav bekledikçe toplanacaktır.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz