Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kısır

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 5dk

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım göbek salata
  • Yarım su bardağı jalapone turşu biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Yarım limon

Kısır Tarifi Yapılışı

Bir tencereye bulguru döküp üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Kapağını kapatıp üzerini bir havlu ile örtün. 5-10 dakika bu şekilde bekleterek bulgurun şişmesini sağlayın. Şişen bulguru karıştırma kabına alıp domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, limon, rendelenmiş ya da çok ince kıyılmış sarımsak ve tüm baharatları ekleyip elinizle karıştırın. Yeşil biber, maydanoz, nane, yeşil soğan, göbek ve jalapone biber turşunu küçük küçük doğrayıp karıştırma kabına ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz