Kısır
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 30dk
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 çorba kaşığı dolusu domates salçası
- 2 çorba kaşığı dolusu biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı (tercihen)
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 dal yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 5 yaprak marul
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
Kısır Tarifi Yapılışı
Merhabalar, sevdiklerim tarafından çok beğenilen bu kısır tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum
Bulgurumuzu kaynamış su ile ıslatıyoruz. İçine ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Nar ekşisi ve domates, biber salçasını da koyup karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Bulgur suyunu çekip şişene kadar bekliyoruz. Daha sonra karışımımızın içine baharatları ekleyip harmanlıyoruz. Son olarak zeytinyağını ilave edip ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve marulu koyup iyice karıştırıyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder