Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kısır

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 30dk

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 çorba kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 çorba kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı (tercihen)
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 5 yaprak marul
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon

Kısır Tarifi Yapılışı

Merhabalar, sevdiklerim tarafından çok beğenilen bu kısır tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum

Bulgurumuzu kaynamış su ile ıslatıyoruz. İçine ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Nar ekşisi ve domates, biber salçasını da koyup karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Bulgur suyunu çekip şişene kadar bekliyoruz. Daha sonra karışımımızın içine baharatları ekleyip harmanlıyoruz. Son olarak zeytinyağını ilave edip ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve marulu koyup iyice karıştırıyoruz.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz