Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kuru Patlıcan Dolması

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 30dk

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 250 gr kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 2 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz

Sosu için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı salça

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

Yiyen herkesin çok beğendiği ve benimde severek yaptığım bir tarifi bugün sizlerle paylaşıyorum.Öncelikle kuru patlıcanları kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra iyice yıkayıp suyunu süzülür. İç harcı için, minik minik doğranmış kuşbaşı etin üzerini geçecek kadar sıcak su dökülür ve suyu çekene kadar pişirilir. Doğranmış soğanları ekleyip biraz kavrulur üzerine yıkanıp suyu süzdürülen pirinçler eklenir. Ardından diğer malzemeler eklenerek üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyularak kavurulur. İyice kavurmaya gerek yok çünkü patlıcanın içinde de pişecek. Patlıcanların içlerini çok olmayacak şekilde doldurulur. Tencereye dizilir. Sosu için küçük bir tencereye sıvı yağ koyulur ve su hariç tüm malzemeler koyulur. 2-3 dk kadar kavrulur ve suyu ilave edilir, kaynayınca altı kapatılır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Üzerini geçmeyecek şekilde orta ateşte pişirmeye bırakılır. İyice pişince biraz dinlendikten sonra servise hazır.Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz