Kuruvasan Poğaça
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 15dk
Kuruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü )
Arasına sürmek için;
- 125 gr tereyağ
İçi için;
- Peynir
Üzerine sürmek için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Kuruvasan Poğaça Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım .1 saat dinlenen hamuru 14 bezeye ayırıp tabak büyüklüğünde açıp arasına tereyağ sürüp yedisini bir ayrı yedisini bir ayrı koyup 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra merdaneyle yuvarlak açıp 16 parçaya kesip içlerine peynir koyup sarın. 1 saat kadar daha dinlendirip yumurta sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin .Harika çıtır çıtır bir lezzet oluyor herkese afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder