Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kuruvasan Poğaça

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Kuruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü )

Arasına sürmek için;

  • 125 gr tereyağ

İçi için;

  • Peynir

Üzerine sürmek için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Kuruvasan Poğaça Tarifi Yapılışı

Hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım .1 saat dinlenen hamuru 14 bezeye ayırıp tabak büyüklüğünde açıp arasına tereyağ sürüp yedisini bir ayrı yedisini bir ayrı koyup 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra merdaneyle yuvarlak açıp 16 parçaya kesip içlerine peynir koyup sarın. 1 saat kadar daha dinlendirip yumurta sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin .Harika çıtır çıtır bir lezzet oluyor herkese afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz