Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kıymalı Mantı

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 40dk
  • Pişirme 15dk

Kıymalı Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

İç kıyması için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • İsteğe göre tuz ve karabiber

Sosu için;

  • 1 kg yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Kıymalı Mantı Tarifi Yapılışı

Unumuzu, suyu, tuzu ve yumurtayı derin bir kaba alıp, yoğuruyoruz, kıvama getirdiğim hamuru ben üçe bölerek yapıyorum.Yer ve el becerinize göre istediğiniz kadar bölebilirsiniz. Hamurları ne ince ne kalın şekilde açtıktan sonra, kare kare kesiyoruz, karelerin üzerine nohut büyüklüğünde kıymaları yerleştiriyoruz.Bohça şeklinde karenin dört ucunu birleştiriyoruz, yaptığımız mantıları kaynamış az tuzlu suda 15-20 dakika pişiyoruz, soğuması için tabaklara alıyoruz. Üzerine çırpılan yoğurdu ekliyoruz, tavada tereyağını eriyip baharatları ile sos hazırlıyoruz üzerine döküyoruz, afiyet olsun! :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz