Kıymalı Mantı
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 40dk
- Pişirme 15dk
Kıymalı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
İç kıyması için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- İsteğe göre tuz ve karabiber
Sosu için;
- 1 kg yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Nane
- Kırmızı pul biber
Kıymalı Mantı Tarifi Yapılışı
Unumuzu, suyu, tuzu ve yumurtayı derin bir kaba alıp, yoğuruyoruz, kıvama getirdiğim hamuru ben üçe bölerek yapıyorum.Yer ve el becerinize göre istediğiniz kadar bölebilirsiniz. Hamurları ne ince ne kalın şekilde açtıktan sonra, kare kare kesiyoruz, karelerin üzerine nohut büyüklüğünde kıymaları yerleştiriyoruz.Bohça şeklinde karenin dört ucunu birleştiriyoruz, yaptığımız mantıları kaynamış az tuzlu suda 15-20 dakika pişiyoruz, soğuması için tabaklara alıyoruz. Üzerine çırpılan yoğurdu ekliyoruz, tavada tereyağını eriyip baharatları ile sos hazırlıyoruz üzerine döküyoruz, afiyet olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder