Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kıymalı Tava Böreği

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 10dk

Kıymalı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet lavaş
  • 150 gram kıyma (kavrulmuş)
  • Yarım soğan
  • Karabiber
  • Toz pulbiber
  • Tuz

İç sosu için:

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kıymalı Tava Böreği Tarifi Yapılışı

Hayırlı sabahlar arkadaşlar sabahın en erken saatinde hemmmennn tarifi veriyim sabah kahvaltısına yapan olur veya menüsünü şimdiden tamamlayan olur:)) arkadaşlar küçük bir not sıkıştırmak istiyorum şuraya öncelikle ben hazır lavaşla yaptım böreği mükemmel oldu eşim bayıldı:)) ama hangi lavaş ona gelelim marketten aldığımız o hazır lavaşlardan yapmadım çünkü hamuruna fazla sirke koyuyorlar o yüzden kokusu da tadı da pek iyi olmuyor ben direk çiğ köftecilerdeki lavaşlara bayılıyorum onlardan yaptım denedim harikulade oldu ama siz normal hazır çiğ yufkayla da yapabilirsiniz oda harika oluyor:) artık karar verdim evde lavaş yapıp yapıp buzluğuma stoklıcam :) çalışan biri olarak anca böyle oluyor hanımlar:) neyse tarifime gelirsek hemen veriyorum:)

Canlarım öncelikle kıymalı harcımızı yapalım tavaya az sıvı yağ koyup soğanını ince ince küp küp doğrayıp tavaya atın üzerine soğanları yanmadan öldürmek için tuz serpeleyin. Soğanlar pembeleşince hazır kavrulmuş pişmiş kıymanızı içine katın ( kıymanız çiğ ise ayrı bir tavada kavurun)üzerine bir çay kaşığı karabiber, toz pul biber ekleyin iyice karıştırın diğer yandan en geniş tavanızı alın içine çok hafif yağ koyup etrafına yayın ocağın altı en kısık ayarda olsun. Daha sonra lavaşlarımızı tam tavayı kaplayacak şekilde tek tek koyun lavaş yada yufkanız büyükse parçalayıp öyle koyun üzerine hazırladığınız iş harçtan 2-3 kaşık koyun, kuru kaymayacak şekilde sürün,daha sonra üzerine bir lavaş daha koyup yine harç sürün ,bir lavaş daha koyun harç sürün ve 3 lavaş sonra son harcı sürüp hazırladığınız kıymalı harcın hepsini koyun,etrafına yayın ve üzerine 3 lavaş daha aynı şekilde harç lavaş olarak koyup ocağın altını çok hafif açarak önlü arkalı pişirin, daha sonra servis edin ,afiyet olsun:).

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz