Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Lazanya

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 kaşık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvı yağ
  • 3 kaşık un
  • 1 litre süt
  • Kaşar peynir yada mozarella

Lazanya Tarifi Yapılışı

Harç için:Tenceremize yemeklik doğradığımız soğanları alıp, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Ardından kıymamızı ekliyoruz ve suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Salçamızı ekleyip karıştırıyoruz ve baharatları ve suyunu ekleyip kaynatıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.

Beşamel için:Tencereye sıvı yağımızı alıyoruz. Unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz. Topaklanmaması için çırpıcıyla hızlı hızlı çırparak sütümüzü (yaklaşık 1 litre) ekliyoruz. Yoğunlaşıp muhallebi kıvamını bulunca altını kapatıyoruz.

Bir yandan peynirlerimizi rendeliyoruz.

Lazanyayı pişireceğimiz borcam veya tepsimizi alıyoruz.Sırasıyla;LazanyaKıymalı harçBiraz beşamel sosBiraz peynirOlacak şekilde, tepsinin üstüne kadar diziyoruz. Lazanyalarımızı haşlamadan koyduğumuz için, hepsinin kıymalı harcın suyuna değdiğinden emin olun

En üstünü önce beşamel sos, sonra kaşar peynirle kaplayıp, 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Not:Normalde domates kullanmıyorum ama dolapta yarım konserve vardı, onu tüketmek için kullandım, o yüzden resimde domates var :) kıyma kullanmayıp sebzeli yapmak isterseniz, kabak-havuç-biber tavsiye ederim.baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz