Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Lokmalık Kakaolu Cevizli Kurabiye (100 Adet)

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 20dk

Lokmalık Kakaolu Cevizli Kurabiye (100 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr Tereyağı/Margarin (Tereyağı tercih sebebidir)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker +2 yemek kaşığı ilave
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabarma tozu
  • 1, 5 yemek kaşığı Kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı iyice parçalanmış ceviz içi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Lokmalık Kakaolu Cevizli Kurabiye (100 Adet) Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar

Şirin mi şirin Lokmalık güzel bir kurabiye tarifi geliyor.

Uzun süre saklayabileceğiniz, çerez gibi olan tarifimizi anlatmaya başlamadan önce; kahvelerin yanına ikram olarak çok yakıştığını belirtmeden geçemicem. ☕️❤️

Tereyağımız eritilip; şeker ve yumurtalarımızın içerisine eklenir. Krema kıvamını alıp, rengi açılana kadar çırpılır. Vanilyamızda bu aşamada konuya dahil olur.

Ayrı bir kapda; un, kabartma tozu ve kakao elenerek karıştırılıp, sıvı karışıma yavaşça yedirerek ilave edilir.

Elde ufalanmayan, yumuşak yapıda bir kurabiye hamuru oluşur. İçerisine damla çikolatalar ve küçük ebatlarda kırılmış ceviz parçaları eklenir. Son bir kez daha bu şekilde karıştırıp; kiraz büyüklüğünde hamurdan parçalar alınıp, yuvarlanır. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında (fırın gücüne göre farklılık gösterebilir) kontrollü 12-15 dakika pişirilir.

Lokmalık, uzun süre tazeliğini koruyan kavanoz kurabiyelerimiz hazırdır.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz