Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Lokum

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 5dk

Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana bonfile
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kaya tuzu veya deniz tuzu
  • Zeytinyağı
  • Tereyağ

Ek olarak:

  • Döküm tava
  • Porselen tabak

Lokum Tarifi Yapılışı

Dilimlenen etleri biraz zeytinyağ ve karabibere buladıktan sonra döküm tavamızı kızdırıyoruz ve sadece bir tarafı için 1 er dakika olmak üzere etin her iki tarafını da mühürlüyoruz. Daha sonda tereyağını kızdırdığımız porselen tabağa alıp eti burada birkaç dakika daha pişiriyoruz. Lokum gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız etin pişme süresini çok uzun tutmamanızı öneririm. Son olarak da tuzlama işleminin ardından yemeğimiz hazır.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz