Lokum
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 5dk
Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana bonfile
- Taze çekilmiş karabiber
- Kaya tuzu veya deniz tuzu
- Zeytinyağı
- Tereyağ
Ek olarak:
- Döküm tava
- Porselen tabak
Lokum Tarifi Yapılışı
Dilimlenen etleri biraz zeytinyağ ve karabibere buladıktan sonra döküm tavamızı kızdırıyoruz ve sadece bir tarafı için 1 er dakika olmak üzere etin her iki tarafını da mühürlüyoruz. Daha sonda tereyağını kızdırdığımız porselen tabağa alıp eti burada birkaç dakika daha pişiriyoruz. Lokum gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız etin pişme süresini çok uzun tutmamanızı öneririm. Son olarak da tuzlama işleminin ardından yemeğimiz hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder