Mantar Çorbası
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 10-11 adet kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 litre sıcak su (tercihen tavuk ya da et suyu)
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber- tuz
Üzeri için:
- Tereyağı Kırmızı biber
Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
Mantar Çorbası Herkesin ayrı bir mantar çorba tarifi vardır elbette bizim evde en çok sevilen usulünü paylaşayım dedim belki akşama fikir olur yapmak istersiniz ne dersiniz
Öncelikle mantarları yıkayıp minik minik doğrayalım. ( Arzu ederseniz soyabilirsiniz ama ben soymadım iyice yıkadım).
Soğanı çok küçük doğrayıp sıvı yağda az kavuralım pembeleşmeye başlayınca mantarları da ekleyelim ve az sulanana kadar kavuralım. Daha sonra ununu ekleyelim bir iki daha çevirelim. Bu aşamada içine çok az soğuk su koyalım çünkü direk sıcak su yada sıcak et suyunu koyarsak un topaklanır.Karabiberini de ekleyelim ve sıcak suyu(et suyunu) ekleyip kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha pişirelim ve altını kapatıp tuzunu öyle atalım. Servis ederken tere yağında az kırmızı biberi kızdıralım ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
Afiyet bal şeker olsun
0 yorum:
Yorum Gönder