Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Mantar Çorbası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-11 adet kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre sıcak su (tercihen tavuk ya da et suyu)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber- tuz

Üzeri için:

  • Tereyağı Kırmızı biber

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

Mantar Çorbası Herkesin ayrı bir mantar çorba tarifi vardır elbette bizim evde en çok sevilen usulünü paylaşayım  dedim belki akşama fikir olur yapmak istersiniz ne dersiniz

Öncelikle mantarları yıkayıp minik minik doğrayalım. ( Arzu ederseniz soyabilirsiniz ama ben soymadım iyice yıkadım).

Soğanı çok küçük doğrayıp sıvı yağda az kavuralım pembeleşmeye başlayınca mantarları da ekleyelim ve az sulanana kadar kavuralım. Daha sonra ununu ekleyelim bir iki daha çevirelim. Bu aşamada içine çok az soğuk su koyalım çünkü direk sıcak su yada sıcak et suyunu koyarsak un topaklanır.Karabiberini de ekleyelim ve sıcak suyu(et suyunu) ekleyip kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha pişirelim ve altını kapatıp tuzunu öyle atalım. Servis ederken tere yağında az  kırmızı biberi kızdıralım ve çorbamızın üzerine gezdirelim.

Afiyet bal şeker olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz