Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Milföylü Tavuk Butları

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 1 saat

Milföylü Tavuk Butları Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk butu
  • 4 adet milföy hamuru

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Milföylü Tavuk Butları Tarifi Yapılışı

❤Bismillahirrahmanirrahim❤Çok severek yaptığım tariflerden biri daha ☺ Eşim de bayılarak yiyor ☺Öncelikle Tavuk butlarımızı bol suda haşlıyoruz. Derisini sevmiyorum ama vitaminini suyuna vermesi için derisiyle haşlıyorum. Haşlanmış butlarımızı soğumaya bırakıyoruz. Suyunu pilav ve çorbada kullanabilirsiniz.Bu sırada milföy hamurlarımız buzluktaysa buzu çözülmesi için yarım saat önceden çözünmesi için çıkarıyoruz.Soğuyan butlarımızı tercihe göre derisini soyuyoruz.Sıvı yağ ve baharatlarımızı karıştırıyoruz ve butlarımızı sosa buluyoruz.Milföyleri 4 şerit parça şeklinde kesiyoruz. Soslu butlarımızın kemik kısmından başlayarak şeritleri sarmaya başlıyoruz. Her biten şeride bi sonrakini birleştiriyoruz ve en ucunu şekil vererek tamamen kapatıyoruz.Yumurta sarısını fırça yardımı ile üzerlerine sürüyoruz. İsteğe göre susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızaracak şekilde pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz