Mini Köstebek Pasta
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 45dk
- Pişirme 25dk
Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek malzemeleri;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
İç malzeme;
- 2 .5 su bardağı süt
- 3 kaşık un(silme)
- 2 kaşık nişasta(ben mısır nişastası kullandım) (silme)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin ve ya tereyağı
- Hazırlarken içine koyacağımız 2 adet muz
Mini Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri 3 dk çırpıyoruz daha sonra tüm kek malzemelerini ekleyip tekrar mikserle çırpıyoruz. Kekimizi yağlı kağıt serdiğimiz standart fırın tepsimize döküyoruz. Fırınımız önceden ısıtılmış olacak. 25 dk kekimizi pişirip fırından alıyoruz. Kek pişerken bazı bölgeleri kabarabilir telaş yapmayın pişmeye yakın bir çatal yardımıyla delerseniz sıkıntı olmaz. Soğumaya bırakıyoruz.Kremamıza başlıyoruz vanilya ve yağ dışındaki malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz kaynayınca alıp yağ ve vanilini ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz.Keklerimizi çay bardağının ağzıyla kesiyoruz geri kalan parçaları soğuduğundan emin olduktan sonra robottan geçiriyoruz. Kek tabanlarımıza kremamızı sıkma yöntemi ile sıkıyoruz. Üzerlerine birer parça muz ve tekrar krema sıkıyoruz. Kek kırıntılarımızı bir tabağa alıp kremalı hazırladığımız kısımları tek tek nazikçe kırıntıyla kaplıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder