Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 20dk

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Kreması için:

  • 2 yumurta
  • 600 gr labne
  • 1 paket(200 mlgram) krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Jölesi için:

  • 6 adet portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet limon suyu

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake Tarifi Yapılışı

Tabanı: bisküvileri unufak olana kadar blendırdan geçirelim.Bir kaba alalım, eritilmiş 2-3 kaşık tereyağını üzerine gezdirip yoğuralım. Kelepçeli pasta kalıbımızın tabanından dışarı taşacak şekilde yağlı kağıt serelim kelepçesini takalım. Dışa çıkan kağıtların etrafına paket lastiği ya da herhangi bir lastik takalım. Yoğurduğumuz bisküvileri tabana güzelce dökelim. Bastıralım. İyice sıkıştıralım. Buzdolabına koyalım. O buzdolabında beklerken kremasını hazırlayalım:

Kreması: önce yumurtaları ve şekeri mikserle çırpalım. Daha sonra labneyi ekleyip çırpalım. Sonrasında diğer tüm malzemeleri ekleyip çırpalım. Vanilyamızı en son ilave edelim. Buzdolabından alıp kalıbımızın üzerine dökelim.

Bu aşamadan sonra fırın tepsimize kalıbımızı koyalım. Yağlı kağıdı geçmeyecek kadar su koyalım. 150 derecede ısıttığımız fırına verelim. Sık sık kontrol edelim, üzeri çok hafif pembeleşir pembeleşmez fırını kapatalım kapağını açalım bekletelim. Ben başka şeyler uğraşırken unuttum ve üzeri hafiften çatladı. Üst kısmının düz kalması için çok sık kontrol etmeniz ve kesinlikle fazla bekletmemeniz gerekiyor.

Jölesi için: portakalları ve limonu sıkalım, tanelerinin girmemesi için süzgeçten geçirelim. Dilerseniz limon suyu koymayabilirsiniz ancak hafif mayhoş tat daha güzel oluyor ben bu şekilde tavsiye ederim. Sonra diğer malzemelerle ocağa alalım, tel çırpıcıyla kıvam alana kadar orta ateşte karıştıralım. Hazır olan jölemizi soğuk zemine alalım ara sıra karıştırarak soğutalım.

Fırından çıkardığımız pastamızın üzerine ılık jölemizi dökelim. Kalıpla birlikte buzdolabında bir gün bekletelim. Ceesecakemiz hazır. Kesinlike tam ölçüyle hazırlanmış, hazır satılan ceesecakelerden çok daha güzel bir tarif oluyor. Dışarıda asla ceesecake yemeyen, çünkü sevmeyen biri olarak bu tarifle gerçekten seveceğinizden çok eminim. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz