Muz Pudingli Kek
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 25dk
Muz Pudingli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz muzlu puding
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı şeker
Muz Pudingli Kek Tarifi Yapılışı
Kek için malzemeleri sırasıyla mikserle çırpalım. Akışkan bir hamur elde edelim. Kek kalıbını yağlayıp unlayalım. Kek hamurunu döküp bir kaç kere tezgaha vurup fırına sürelim. (Fırın ilk 15 dakika 180 derece olacak daha sonraki 10 dakika 150 derece. Tabi yine ayarlamak sizde)
Kek pişerken üzeri için krema yapalım. Süt, un ve şekeri karıştırın. Ocağın en kısık ayarında koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. Fırından çıkan ilk sıcağı giden kekin üzerine isteğe göre yayın.Soğuyunca servis edin.
Bu kek çayın yanına çok iyi yakıştı mis gibi muz kokuyor. Bundan sonra favorim olacak mutlaka deneyin derim.
Huzurlu günler
0 yorum:
Yorum Gönder