Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Nefis Kaşarlı Patatesli Fırında Tavuk

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 1 saat

Nefis Kaşarlı Patatesli Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr tavuk gögsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 5 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Kaşar peynir

Nefis Kaşarlı Patatesli Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

Geniş bir tavaya üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım üzerine küp küp doğranmış tavuk göğsünün ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım. Sonra kuru soğanımızı ince ince doğrayıp ilave edelim üç dakika kavuralım. Sonra sarımsaklarımızı ilave edelim yine üç dakika karıştırarak kavuralım. Sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını koyalım baharat olarak ta bir çay kaşığı karabiber pulbiber ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kavurmaya devam edelim beş dakika iyice kavrulduktan sonra sıcak suyumuzu dökelim ve on dakika pişmesi için ocakta tutalım. Yemeğimiz pişerken patatesleri ince halka şeklinde doğrayalım tepsimize göre patateslerin sayısını ayarlamanız lazım. Pişireceğiniz tepsiye bir yemek kaşığı sıvı yağ ile her yerine sürün. Patatesleri hiç boşluk bırakmadan her yerine dizin. Dizdikten sonra üzerine pişen tavuk yemeğimizi dökün. Her yerine eşit şekilde yaydıktan sonra kalan halka şeklinde doğranmış patatesleri üzerine kapatarak yerleştirin. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler pişene kadar pişirin. Bu arada patatesler pişe dursun bizde kaşarlarımızı rendeleyelim. Fırınımızdaki yemeğimize bakalım patatesler piştiyse (çatal yardımıyla bakın yumuşaksa pişmiş) kaşarlarımızı üzerine bolca yayın. Kaşarlar eriyene kadar fırında yemeğimizi pişiriyoruz. Herkesin fırını farklı bunu dikkatlice ayarlamanız lazım aman deyim yemeğinizi yakmayın. Ben 40 dk da kendi fırınımda pişirdim sizin farklı olabilir fırınlarınız.Şimdiden AFİYET OLSUN :)

YEMEĞİMİ BEĞENDİYSENİZ YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz