Patates Püresinde Mantar Sote
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 30dk
Patates Püresinde Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
Püre için;
- 4 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığından az tereyağ
- 1 yemek kaşığından fazla süt (kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
Mantar sote için;
- 18-20 adet mantar
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığında az biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağından az sıcak su
Patates Püresinde Mantar Sote Tarifi Yapılışı
Et yemeklerine çok yakışan mantar ve patatesle hem lezzetli hem de pratik bir meze tarifi. Soğan piyazlık doğranır yağda kavrulur. Salçası eklenir biraz daha kavrulur. Mantar eklenir suyunu salıp çekene kadar beklenir. Sıcak su, tuz ve baharat eklenir suyunu çekene kadar pişirilir. Püre için haşlanan patatesler bir kaba alınır. Diğer tüm malzemeler eklenir blender yardımıyla püre haline getirilir. Hazırlanan püre servis tabağına alınır üzerine sote konur. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder