Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Patatesli Kek

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 35dk

Patatesli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı  süt
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 ader yeşilbiber
  • 1 adet domates
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı  un
  • Damak tadınıza göre tuz, pulbiber, toz kırmızı biber, yenibahar, kekik

Patatesli Kek Tarifi Yapılışı

Bismillah. Öncelikle tüm sebzelerimizi minik küpler halinde doğrayıp hazır edelim. Kabımıza iki yumurta, yağ ve sütü koyalım ve çırpıcıyla iyice çırpalım. Sonra hazır ettiğimiz doğranmış sebzeleri, tuz ve baharatları ekleyip spatulayla karıştıralım. En son kabartma tozu ve un ilave edip spatulayla karıştıralım ve karışımı yağlanmış tepsiye aktaralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirelim. Patatesli kekimiz hazır. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz