Patlıcan Kebabı
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 1 saat
Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr patlıcan
- 1 kilo dana kuşbaşı et
- 200 gr çarliston biber
- 300 gr domates
- 80 gr salça
- 25 gr tuz
- İsteğe göre baharat çeşitleri
- 50 gr soğan
- 150 gr sıvı yağ
Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
İlk önce patlıcanlar soyulur parmak ölçüsünde doğranılır. Tuzlu ve sirkeli suda 10 dk bekletilir. Sonrasında suyu değiştirip süzülüp bırakılır. Daha sonrasında kızgın yağda patlıcanlar kızartılır, tepsinin altına dizilir (kağıt havluyla yağı alınmalı ). Etler sıcak suda 5 dakikada kaynatılıp pis kanından arındırılır. Ayrı bir tencerede; soğan, salça, domates, biber hepsi kuşbaşı doğranıp pişirilir, sarımsak ve tuz eklenir isteğe göre baharat çeşitleri eklenebilir. Tüm malzemeri sırasıyla dizelim :) İlk önce patlıcanlar tepsinin alt kısmına diziyoruz, üzerine pişirmiş olduğumuz diğer malzemeleri yayıyoruz. Son olarak parmak dilimli biber, domatesler dizilir tekrar 20 dakika fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra ince kıyılmış maydanozla süslenir servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder