Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Patlıcan Sarma

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 40dk

Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 250-300 gr kıyma et
  • İsteğe bağlı tuz, karabiber ve diğer baharatlar
  • 7-8 adet çöp şiş

Üzerine koymak için;

  • Domates ,sarımsak, soğan, yeşil biber

Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı

Patlıcanları şekildeki gibi kesip kızartıyoruz. İç kıymasının içerisine tuz ,karabiber, kimyon, isteğe bağlı baharatlarda koyabilirsiniz. Şişlik çöpleri ikiye kırıp kıyma eti sapladıktan sonra kızarmış patlıcana sarıp tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine domates ,sarımsak ,yeşil biber koyup, salçalı sos yapıp döktükten sonra 45 dk fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz