Portakallı Leziz İrmik Helvası
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Portakallı Leziz İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 3, 5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 paket tereyağı
- 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
- İsteğe göre yarım bardak ceviz içi
Portakallı Leziz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
Süt, su ve şeker bir tencerede karıştırılır ve kaynayana kadar ocakta tutulur. Ocaktan alındıktan sonra ılıması için beklenirken, ayrı bir tencerede tereyağı eritilir ve irmik eklenir. (İrmiği yaklaşık 20 dakika boyunca kavurdum.(Orta harlı ateşte) yeterince kavrulduktan sonra (güzel kokular çıkmaya başlayacaktır) portakal kabukları eklenir ( bu aşamada ceviz de ekleyebilirsiniz) ve bir kaç kez de beraber kavrulur. Son olarak hazırlanmış sütlü karışım tencereye ilave edilir ve bir kaç kez daha karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Deneyeceklere afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder