Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Pırasa Sarması

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Pırasa Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kalın pırasa

İç harcı için;

  • 100 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 baş soğan
  • Maydanoz, dere otu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 .5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Pırasa Sarması Tarifi Yapılışı

Pırasaları 4 parmak kalınlığında kesin uzunlamasına ortaya kadar çizik atıp yıkayın. 15 dakika yumuşayana kadar suda haşlayın. Tavada sıvı yağını kızdırın yemeklik doğranmış soğanı kavurun üzerine kıymayı ekleyip soteleyin. Salçayı ekleyin pirinçleri yıkayıp harcın içine ekleyin maydanoz ,dere otu ve baharatları ekleyip biraz soteleyip altını kapatın. Pırasaların katlarını ayırıp içine harcayan koyup rulo şeklinde sarıp tencereye dizin üzerine salçalı sıcak su koyup kısık ateşte pişirin afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz