Pratik Pizza (Balık Tavasında)
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 5dk
Pratik Pizza (Balık Tavasında) Tarifi İçin Malzemeler
Üst malzemesi;
- 4-5 adet mantar
- 3 tane sivri biber
- 1 küçük domates
- Sucuk
- Zeytin
- Mısır
- Bir tutam kekik
- Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar
Hamuru için;
- 1 yumurta
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz fazla un
- 1 çay kaşığına yakın kabartma tozu
Pratik Pizza (Balık Tavasında) Tarifi Yapılışı
Çift taraflı balık tavasının dibini tereyağı ile yağlayıp üst malzemesinin tamamını istediğiniz sırayla dizin üzerini az tuzlayıp orta gözde kısık ateşte ağzı kapalı pişmeye bırakın. Derin bir kapta 1 yumurta birazcık tuz ile çırpılır üzerine süt 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır, üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin hamur kıvamı krep hamurundan biraz katı olacak ama tavadaki malzemenin üzerine döküldüğünde yayılıp üzerini kaplayacak kadar da sıvı olmalı!Tavayı açıp hamuru tüm malzemenin üzerine gezdirerek dökün ve gerekirse hafif sallayarak yayın. Ağzını kapatıp biraz daha pişirin tavayı açıp baktığınızda hamurun üst kısmının da sıvı olmadığını gördüğünüzde tavayı kapatıp diğer yüzünü çevirin tekrar kapağı açıp malzemeli yüz üste geldiği için üzerine kaşarı dökün ve kapağı kapatıp alt tarafının da pişmesini bekleyin tüm işlem en fazla 15 dakika sürüyor zaten. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder