Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Sarı Renkli Kremalı Makarna

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk

Sarı Renkli Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

Makarnayı haşlarken eklenecek malzemeler;

  • 1-2 tatlı kaşığı köri
  • 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 adet et bulyon ( şart değil)
  • 1 çay kaşığı tuz

Kremalı sos malzemesi;

  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema ( 1 su bardağı)
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 -2 yemek kaşığı fesleğen ( ben kuru fesleğen kullandım)
  • 1-2 tutam karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir ( kaşar rendesi de olur)
  • Yarım çay bardağı süt ( ben kullandım ama şart değil)
  • Tuz  (peynirin tuzluluk durumuna göre siz kendiniz eklemelisiniz)

Sarı Renkli Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

Merhabalar,

Dışarıda ki restaurantlarda yediğiniz sarı renkli lezzetli ,güzel makarnalardan yapmak ister misiniz? Eğer köri tadını seviyorsanız bu makarnayı mutlaka denemelisinizhadi başlayalım

Makarna suyunu kaynatın. Kaynayan suya tuz, zerdeçal, köri ve et bulyon ekleyin suyu karıştırın. Bu kaynayan su da makarnayı haşlayın. Makarnaların en son haşlanma evresinde (makarnayı süzmeden 7-8 dakika önce) siz ;

Derin bir tavanın yada tencerenin içinde küp doğranmış soğanı, doğranmış sarımsağı tereyağ da kavurun kavrulan malzemelere kremayı ekleyin karıştırın.karıştırdığınız  kremanın üstüne fesleğen,köri ve karabiberi ekleyin şimdi sosa ufalanmış beyaz peyniri ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın( sos gözünüze çok koyu geldi ise yada kremanız çok koyu kıvamlı ise yarım çay bardağı süt eklemesi yaparak sosu biraz açabilirsiniz )..sosu hafiften kaynatınsos kaynadıktan sonra sosun bir tadına bakın sosa tuz eklemesi yapmanız gerekirse tuz eklemesi yapın yine hepsini karıştırın. sos hazır şimdi sosu küçük ocakta en kısık ateşte sıcak olacak şekilde bekletin

Haşlanmış  olan makarnayı süzün ve devamında süzülmüş makarnayı hemen sos olan tencereye boca edin. Tüm malzemeyi iyice harmanlayın. Makarnanız hazır. Mis gibi fesleğen kokan sarı renkli kremalı makarnanızı konuklarınıza sıcak sıcak ikram edin. Sunum aşamasında arzu eden  makarnasının  üstüne ekstra  rende kaşar ve fesleğen eklemesi yapabilir.

Afiyetler olsun.

NOT : Makarnayı haşlarken makarna  suyunu çektirerek pişirirseniz makarna çok daha besleyici ve lezzetli olur. Makarna haşlama  suyuna zerdeçal ve köriyi mutlaka ama mutlaka eklemelisiniz.et bulyon eklemek ise tercihe kalmış. Bu malzemeler ile pişen makarna sapsarı bir renk alacak makarnanız alışılagelmişten çok daha farklı ve güzel olacak. Köri ve krema tadını sevenler makarnayı çok ama çok seveceklerdir ama siz körili veyahut kremalı tatları sevmiyorsanız makarnayı denemenizi tavsiye etmem :)))))

Hoşça kalın

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz