Sarıyer Böreği
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 40dk
Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
İç Harcı için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gr kıyma
- 2 adet soğan – yemeklik doğranmış
- 1 avuç kuş üzümü – ıslatılmış
- Yarım su bardağı çam fıstığı
- Tuz
Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı
Müthiş bir börek tarifiyle karşınızdayım hemen başlayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım.Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıpkıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım.Soğanları ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.Kuş üzümü ve fıstığı ekleyip, baharatları ekleyip, kenara alıp soğumaya bırakın.Yumurta, süt, erimiş tereyağı ve tuzu bir kapta karıştıralım.Tezgaha 4 kat yufkayı üst üste koyupsütlü karışımdan en üstüne sürelim vekavurduğumuz kıymadan yufkanın uzun kısmına alıp yufkayı rulo şeklinde sıkıca saralım. Pişireceğimiz tepsiye sardığımız brekleri yerleştirelim.Tepsi dolduktan sonra kalan sütlü karışımı böreklerimizin üzerine dökerekböreklerin üstünün yağlanmasını sağlayın.190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika üstü kızarana kadar pişirelim afiyetle yiyelim
0 yorum:
Yorum Gönder