Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

Balığın iç malzemeleri;

  • 1 tane büyük sazan balığı
  • 3 yemek kaşığı siyah erik sıvı turşu (bilmiyorum türkiyede şu tursudan varmi erikden yapılıyotuzlu bir turşu)
  • 3 su bardağı makineden geçirilmiş ceviz
  • Tuz, pul biber, kara biber
  • 2 tane orta boy soğan ben balığı temizlerken içinde yumurtaları çıktı onu da kullandım

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı) Tarifi Yapılışı

İç harcını ilk önce soğan rondadan gecirip iyice suyunu sıkalım sonra cevizi, turşuyu, balık, yumurta, soğan, pul biber, tuz ,kara biber döküp yoğuralım ve hazır. Balığı temizleyelim yıkayalım mutfak peçetesi ile tamamen kurutalım 1 yemek kaşığı erik turşusu yine alalım balığı tuzlayalım .Kara biber ,pul biber serpip sonra turşuyla içini dışını turşu sürelim. Hazırladığımız iç harcını balığın karnınaa kulağına tam dolduralım mutfak ipiyle dikelim. 200 derecede 1 saat kadar pişirelim afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz